Как е заснет сезон 4  Случаите на Франки Дрейк“, който

...
Как е заснет сезон 4  Случаите на Франки Дрейк“, който
Коментари Харесай

„Случаите на Франки Дрейк“ или дамският Индиана Джоунс на Торонто от 1920-те

Как е сниман сезон 4  „ Случаите на Франки Дрейк “, който се завръща по Epic Drama от 23 март - всеки вторник в 22:00 часа с повтаряне в неделя от 21:15 часа? Сниман във време на пандемия, сезон 4 хвърля нов тип провокации към познатия квартет: Франки Дрейк – пръвата жена частен детектив в Торонто, асистентката й Труди Кларк ; Мери Шоу , която работи в полицията, и Фло Чаковиц от управата на моргата.
Както нормално в менюто имаме убийства, отвличания, отравяния и голям брой загадки, останали под радара на полицията. С напредването на 20-те години на 20-ти век, обаче, се трансформират освен облеклата и прическите на нашите героини, само че също и работата и персоналния им живот. Тук надникваме в измененията в новия сезон.
Индиана Джоунс в рокля?
 

Актрисата Лорън Лий Смит, която е в титулната роля като първата дама частен детектив в Торонто от 1920-те – Франки Дрейк
 
Лорън Лий Смит вижда Франки Дрейк като доста сходен на Индиана Джоунс воин, който има много дефекти, само че тъкмо това го прави занимателен. Актрисата също е очарована от обстоятелството, че ролята е доста физическа: постанова й се взема уроци по бойни техники и бокс за сцените, в които персонално се разправя със злодеите.
 
Откъс от епизод 2 на новия 4-ти сезон на „ Случаите на Франки Дрейк “ по Epic Drama

Тя, обаче, не счита, че това я е направило по-агресивна – в действителност в свободното си време продължава да гледа готварски излъчвания.
 
Снимачен развой по време на пандемия
Сезон 4 (чието деяние се развива в Торонто през 1920-те) стартира с едно търсене в гората. Сцените са снимани в парк, покрай Торонто, като заради пандемията стартират чак в края на лятото, вместо както в началото е планувано – през май.
Разбира се, би трябвало да се съблюдават голям брой строги противоепидемични ограничения по време на снимачния развой. “Беше гневна конкуренция, ” споделя Лорън Лий Смит. “Струва ми се, че първи епозод бе най-странен, тъй като още не бяхме привикнали с маските и цялото в допълнение време за постоянни дезинфекции.
Към края на епизода към този момент всички се бяха приспособили, само че едвам го изкарахме. ” За сметка на това всички били признателни за сцените навън след прекараното дълго време в локдаун.

Кадър зад кулисите от епизод 1 с познатия квартет от „ Случаите на Франки Дрейк “ – от ляво на дясно: Фло Чаковиц, патоанатом, Труди Кларк – асистентка на Франки; Самата Франки Дрейк и Мери Шоу, която работи в полицията.
Актрисата Ребека Лилиард, която играе Мери Шоу споделя, че поради пандемията в сюжета са импортирани доста повече подиуми навън. Също по този начин има доста второстепенни герои, които се появяват допълнително подиуми, вместо посетител персонажи за по един-два епизода. Тези елементи „ от кухнята “ на сериала са й известни, тъй като в този сезон тя е част и от екипа на сценаристите.

Кадър зад кулисите от сезон 4 на „ Случаите на Франки Дрейк “ с Мери – в ролята е актрисата Ребека Лилиард, и Фло – в ролята е Шарън Матюс.

Кадър сезон 4 на „ Случаите на Франки Дрейк “ с Франки – в ролята е Лорън Лий Смит, и Труди – в ролята е актрисата Шантел Рейли.
 
Нов сезон, нови провокации
 
Има доста промени и от двете страни на камерата. В сезон 4 се придвижваме все по-нататък в 1920-те, с което се трансформират облеклата и прическите на героините, само че се оказва, че освен външният им тип търпи развиване. Според актрисата Шантел Райли – в ролята на асистентката на Франки Дрейк, Труди – виждаме повече от персоналния живот на четирите героини, с помощта на някои други нововъведени персонажи.

Актрисата Шантел Райли като Труди Кларк – асистентката на Франки в „ Случаите на Франки Дрейк “ по Epic Drama
 
 В скъпия автопарк на Epic Drama В скъпия автопарк на Epic Drama
Epic Drama е телевизионният дом на най-популярните и сполучливи трагични сериали „ в ера “ от последните няколко години като...
В този сезон Франки е увлечена по европейски рали играч, фантазиите на Труди за дом са на път да се трансфорат в действителност, Мери си пада по несъответствуващ човек, а Фло основава семейство...
Актрисата Шарън Матюс признава, че смелостта на героинята й Фло надвишава нейната лична най-малко десетократно, защото Фло освен е вдовица в турбулентните време на 1920-те, само че и съумява да приключи здравно училише, когато е много над 40-те.
Въпреки провокациите, които пандемията хвърля на актьорите и снимачния екип, 10-те епизода на новия сезон на „ Случаите на Франки Дрейк “ пръскат все същата позната лекост и прохлада. Макар и да е разположен преди 100 години, с ритъма и остроумните си разговори сериалът звучи несъмнено настоящо.  
 
„ Случаите на Франки Дрейк “ сезон 4 е по Epic Drama всеки вторник в 22:00 с повтаряне в неделя от 21:15 след епизода на „ Мистериите на Мис Фишър “.

 Случаите на Франки Дрейк Случаите на Франки Дрейк
 Смелите дами – детективи на Торонто се завръщат с четвърти сезон по Epic Drama   Развиващ се в Торонто от 1920-те...
Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV1000, отдаден на най-хубавите трагични сериали в ера от последните години, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците.
 
Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.
 
За всички оператори, които оферират Epic Drama в мрежите си и цялостна стратегия на ТВ канала посетете
Следете и
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР